Logo van De BioBoer

De Winkel

Home / De Winkel

Per midden 2018 is helaas besloten de winkel te sluiten. Lees hieronder het verhaal hoe de winkel is ontstaan en wat er te krijgen was.

U kunt bij Jan en Annemie de Kleijne terecht in het boerderijwinkeltje voor vlees en eieren.

Wij hebben een melkveebedrijf in Rotsterhaule en wonen hier sinds 2006. Van de Familie Oosterloo uit Tijnje hebben wij een aantal Simmenthaler vleeskoeien overgenomen. Het originele Simmenthaler rund heeft een roodbonte, soms iets gevlekte vacht en een witte kop.

Ze komen oorspronkelijk uit Zuid – Duitsland, de uitlopers van de Alpen en Oostenrijk. De koeien worden uitsluitend gevoerd met gras en zullen zoveel als mogelijk buiten lopen. Door een ambachtelijke slager word het vlees op een traditionele wijze verwerkt. Hij laat het vlees “besterven” oftewel hij laat ’t vlees anderhalve week hangen, zodat er veel vocht uit ’t vlees is gelopen.

Dit komt ten goede aan de smaak. Het vlees kenmerkt zich door een dieprode kleur en een mooie marmering (vetdooradering). Het vlees wordt vervolgens verpakt, ingevroren en in kleine porties in onze boerderijwinkel te koop aangeboden.

De Remeker kaas die wij verkopen is een lekkere biologische rauwmelkse kaas met een natuurkorst van ghee.

Door de melk en de wrongel niet te thermiseren of te pasteuriseren, maar rauw te verwerken, blijft alles onder de temperatuur van de melk uit het uier (38 graden) en blijven de enzymen die van nature aanwezig zijn in de melk behouden. Ze kunnen dan hun belangrijke rol spelen in de rijping. Dat is duidelijk te proeven doordat de smaak van de rauwmelkse kaas lang in de mond blijft hangen na het doorslikken van de kaas. Het zout in de kaas is keltisch zeezout.

Op onze boerderij zijn ook nog een aantal kippen. De kippen lopen vrij in de buitenlucht en worden volledig natuurlijk gevoerd. Dat is ook duidelijk te merken aan de heerlijke smaak van hun eieren die ze dagelijks leggen en wij te koop in ons winkeltje aanbieden.

Naast vlees, kaas en eieren zijn er ook heerlijke biologische kruiden en specerijen mixen, ghee en Griekse olijfolie uit Samos verkrijgbaar.

Bovendien kunt u biologisch brood bestellen waaronder bijvoorbeeld broden met noten, zaden en pitten of speltbroden met natuurdesem zonder gist, of gemengd granen met desem of wat te denken van emmer of kamut broden; de oudste graansoorten ter wereld! Emmer is een oergraan en een prima alternatief voor mensen met tarwe-allergie!

Bij deze bio dynamische bakkerij heeft het brood een langere rijstijd. Brood dat je minimaal 6 tot 8 uur laat rijzen is het grootste deel van zijn gluten kwijt (ideaal voor mensen die een overgevoeligheid hebben voor gluten). In verband met deze langere rijstijd dient u voor elke woensdag het brood bij ons te bestellen. Dit kan telefonisch of door ons een bericht te sturen. De broden zijn dan vanaf vrijdag af te halen in onze boerderijwinkel.

Bekijk ook het verhaal over De BioBoer